Motor de cautare Google

Bad boy Bugs

ASUS Rampage 4 Extreme 3960X Overclock X79 Socket 2011

The Intel Sandy Bridge-E Core i7 3960X 3930K CPUs & Socket 2011 X79 Platform

Utorrent- Descarcare aici !

Etichete

Totalul afișărilor de pagină

Muzica bună de toate felurile !

Sfaturi Hardware

Cum sa opresti si cum sa nu opresti un PC sau Laptop



Cel mai la indemana, exceptand scosul din priza, atunci cand ne grabim, daca vrem sa oprim calculatorul, este sa tinem apasat butonul de power 4-5 secunde. In acest fel se taie curentul fizic, echivalent cu scoaterea din priza. Aceasta metoda nu este recomandata. Folosind aceasta metoda sistemul de operare nu are timp sa curete registri, sa faca salvarile necesare, sa intrerupa procese etc. Merge facut acest lucru de cateva ori, la urgenta, dar repetarea lui intensa duce la moartea prematura a sistemului de operare si aici ma refer la Windows pentru ca este cel mai folosit.

Aceasta metoda este buna atunci cand Windows se blocheaza nepermitand inchiderea lui corecta.

Metoda corecta este un pic ciudata, dar simpla. Este ciudata pentru ca Microsoft ne pune sa apasam pe Start ca sa terminam ceva :) Start > ShutDown.

Echivalentul acestei metode este apasarea scurta a butonului de power, dar in functie de setarile sistemului de operare acest lucru poate genera 3 situatii:

inchidere sistem - shutdown
trimitere in starea de standby
trimitere in starea de hibernare



Shut down - este starea in care intra calculatorul dupa ce sistemul de operare salveaza si inchide si face tot ce are de facut. Nu mai ramane activ nici un program sau proces. Apoi se taie curentul si este inchis.

Standby - este o stare nerecomandata din simplul motiv ca Windows da rateuri foarte mari la trezirea/revenirea din aceasta stare. Este foarte utila din punct de vedere al vitezei de lucru, pentru ca raman active toate procesele si programele deschise, dar daca se blocheaza le pierdem pe toate fara posibilitatea de a salva. Un alt dezavantaj al acestei stari este dat de consumul de energie care se reduce doar prin inchiderea monitorului si putin prin scaderea activitatii procesorului si a HDD-ului, in rest calculatorul mananca curent.

Hibernarea - este starea preferata daca vrem sa ne ramana deschise procesele si programele atunci cand repornim pc-ul. Aceasta stare este o combinatie intre cele 2 de sus. La intrarea in hibernare se realizeaza un fisier temporar ce tine minte tot ce e deschis, apoi se face shut down. Avantajul major este dat de pastrarea in stare de lucru a activitatii desfasurate inainte de inchidere astfel nu mai suntem nevoiti sa salvam inainte de inchidere si apoi sa redeschidem toate programele dupa repornire. Dezavantajele sunt date de timpul mai mare de inchidere si pornire determinat de salvarea si citirea fisierului temporar, iar cel de-al doilea dezavantaj este dat de disponibilitatea unui spatiu de lucru de peste 2 giga si care trebuie sa fie proportional cu munca desfasurata. Pentru cei care ruleaza word si excel e ok, dar cei care se ocupa cu fisiere grafice de 1 giga si au deschise 5 programe care mananca resurse multe atunci spatiul poate fi o problema.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu